foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

strona projektu

JAJKA FASZEROWANE Z AVOCADO I ŁOSOSIEM WĘDZONYM

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo,
  • 1 sztuka avocado,
  • Koperek,
  • Opakowanie wędzonego łososia,
  • Jogurt naturalny mały,
  • Majonez lekki,
  • Szczypiorek,
  • Sól, pieprz
  • Sałata zielona

 

Sposób przygotowania:

Jaka przekroić na pół, avocado obrać i wydrążyć pestkę, rozdrobnić razem z żółtkami, dodać przyprawy, jogurt, majonez oraz drobno posiekany koperek i szczypiorek. Liście sałaty oczyścić i wyłożyć na talerz. Łososia pokroić w paski, pastę nakładać do białek, na wierzch układać ruloniki z łososia. Przygotować dip z  pozostałego jogurtu majonezu szczypiorku i  koperku, dekorować według uznania.

Autor przepisu: Kobiety Aktywne Prałkowce

Do pobrania